Pep Guerrero, d’orient a occident. De l’antiguitat als nostres dies

Pep Guerrero, d’orient a occident. De l’antiguitat als nostres dies

Exposició comissariada per Joseph Fighter, que mostra el fruit de la recerca d’obres que al llarg de la història han estat intervingudes amb el que podríem anomenar estil PEP GUERRERO.

El propi Pep Guerrero es va posar amb contacte amb el que per aquell temps era director del museu d’Art i costums de Mayolsville (Illinois), el Sr. Fighter, impactat per el retrat d’una pagesa mallorquina (concretament una Valenta Donasollerica) vestida amb una falda que tenia un estampat molt similar als que Pep utilitzava des de ja feia un grapat d’anys, i que ell creia que eren de creació pròpia. Pep va mostrar al Sr. Fighter imatges de la seva obra artística i, realment, hi havia una similitud certament desconcertant…

Tot això no hagués passat d’una curiositat si no fos per que, veient el Sr. Fighter un reportatge a la televisió de Mayolsville sobre la creació de la Estàtua de la Llibertat, va quedar esgarrifat quan mostraren les imatges de la primitiva maqueta que l’escultor va presentar. Estava totalment recoberta d’imatges que recordaven d’una manera exagerada a l’estampat de la pagesa del museu, o a qualsevol obra que Pep Guerrero li havia mostrat. Però no hi havia cap concordança ni d’espai ni de temps.

Va esser aquí quan Joseph Fighter va començar a investigar, descobrint amb gran sorpresa  que durant anys i anys, des d’Orient a Occident, de l’antiguitat als nostres dies, el que Pep Guerrero pensava que era un estil propi, s´havia estat utilitzant damunt tot tipus de suport, passant de ceràmiques pre-romanes a ventalls orientals, passant per joies visigodes, porcellanes franceses o vestimentes reials representades a gravats antiquíssims…

El comissari ha recopilat peces arreu del món, procedents de museus o de col·leccions particulars, que després d’anys de recerca, ha volgut mostrar a Sóller per primera vegada, com homenatge a l’origen de tota aquesta aventura, el retrat de la Valenta Dona, i també per esser el lloc de naixement de Pep.

També trobarem a la mostra interpretacions que diferents artistes i creadors actuals han fet d’aquest, ja  podem dir, universal  Pepguerrerisme.

Del 17 d’agost de 2019 al 19 de gener de 2020.