50 anys Aires Sollerics

50 anys Aires Sollerics. Exposició de complements dels segles XVIII i XIX

L’agrupació Aires Sollerics ha perseguit al llarg de la seva historia la defensa del patrimoni històric i cultural de Mallorca. Més enllà del pur col·leccionisme, la tasca de recerca del grup ha situat distints elements d’allò que s’anomena “folklòric” en el camp de la investigació històrica i de l’anàlisi de les relacions entre els individus de la nostra societat al llarg del temps.

Complements en la moda dels segles XVIII i XIX

El concepte de vestit com a diferenciador social ha persistit al llarg de tots els temps i això es pot veure sobre tot en els complements que s’hi afegeixen als teixits, colors, dissenys,… com a diferenciadors de l’estatus social. És per això que les classes socials inferiors mantenen elements diferenciadors en la seva indumentària (barrets, mocadors, davantals,…) i les classes superiors, en un moment determinat, segueixen el corrent il·lustrat de tornar a la manera de vestir del poble.

Mantons, mocadors, davantals, manegots i maneguins, barrets, botons, cinturons, ventalls, para-sols i altres detalls esdevenen, doncs, un element important per copsar el patrimoni d’indumentària dels ss. XVIII i XIX i són testimonis de la manera de viure dels nostres avantpassats.

L’exposició es podrà visitar del 18 de març al 17 de juny de 2018.

© Maria Àngels Castañer