Pablo Picasso i  Joan Miró: Història d’una amistat
© : Jacqueline Picasso <br> © : Sucesión Pablo Picasso, VEGAP, Madrid, 2017

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Pablo Picasso (Màlaga, 1881 – Mougins, França, 1973) i Joan Miró (Barcelona, 1893 – Palma, 1983) es van conèixer a París el 1920 quan un encara jove Miró de 27 anys, visitava l’estudi que tenia Picasso en la rue La Boétie de París. Malgrat la seva diferència d’edat, els separaven dotze anys, i de tenir personalitats contraposades, Picasso era extravertit, orgullós i de fort caràcter, en canvi Miró, era tímid, callat i home d’una sola dona, s’iniciaria una amistat assídua i professional que duraria fins a la mort del malagueny. En paraules de Joan Punyet << Els vincles que els unien anaven molt més enllà del que podien simplement aparentar. L’aspecte humà era capital, mantenint un compromís polític, social i cultural que els va acompanyar sempre >>.

L’exposició està comissariada per Joan Punyet Miró, nét de Joan Miró, en ella un conjunt d’obres d’ambdós genis acompanyen a fotografies, ceràmiques i llibres d’artista, així com una cinta inèdita gravada en l’estudi que tenia Picasso a França on apareixen els dos artistes junts.

L’exposició es podrà visitar fins al 26 de novembre de 2017.